Vad ska man dricka till indisk mat? Cobra – Indisk öl

februari 20, 2013 i Dryck

Vad ska man dricka till indisk mat?

Cobra – Indisk öl

cobra indisk öl

Cobra! Äkta indisk öl att köpa på systembolaget

Vad passar bättre till en indisk middag än en indisk öl!? På systembolaget finns Cobra som är en äkta indisk ölsort, även om den numer bryggs i Storbritannien. Ölet innehåller förutom humle, malt, jäst och vatten även ris och majs, all enligt ett traditionellt indiskt recept. Cobra har en lägre kolsyrehalt än europeisk öl, just för att den ska passa till indisk mat och effektivt dämpa starkt kryddade rätter.

Systembolaget beskriver smaken som medelfyllig och brödig, med inslag av citrus, honung och örter. Ölet har en ren och frisk karaktär med en medelstor beska. Cobra är honungsgul till färgen och har hög andel råfrukt, vilket ger den en typisk mjuk karaktär.

Jag är själv inte så förtjust i öl men tycker att Cobra är helt okej, antagligen därför att smaken är ganska mild. Kanske kan den upplevas som något smaklös jämfört med andra öl. Till indisk mat passar den dock utmärkt!

Cobra har 5% alkohol och finns i flaskor om 300 ml och 500 ml. Det finns även en light-version med färre kalorier, en alkoholfri variant och en starkare sort med 8% alkohol. Det är inte självklart att alla systembolag har ölen i lager, så du gör bäst i att kolla på deras hemsida först. Systembolaget.

För fler dryckesförslag se även mitt inlägg om India Pale Ale!

lcobra, indisk öl
Cobra, indiskt öl!

Om du vill kan du titta in på Cobras hemsida. Information om Cobra hittade jag även här.