Ugnstorkade tomater indian style

Recept

Ugnstorkade tomater indian style!

Ugnstorkade tomater indian style!

Ugnstorkade tomater indian style

De här ugnstorkade tomaterna är enkla att göra och ska serveras som snacks eller som tillbehör till andra rätter. De beskrivs som en delikatess med strykande åtgång i kokboken receptet är taget ur. Jag är dock inte helt nöjd med resultatet eftersom många av mina tomater blev brända. Smaken när farinsockret förenar sig med den färska lite syrliga tomaten skulle jag närmast likna vid … ketchup.

Jag har dragit ner lite på ugnsvärmen och inspirerats av ett annat liknande recept där man även har citron- eller limesaft på tomatskivorna. Detta har i min mening förbättrat receptet och ”ugnstorkade tomater indian style” utgör ett gott och dekorativt tillbehör till indiska rätter.

Tillagningen i ugnen tar två timmar, men förarbetet är väldigt enkelt. Man bara skivar tomaterna (3 skivor per tomat) och häller över kryddblandningen. När de kryddade tomatskivorna står i ugnen kan man laga resten av de indiska rätterna.

Recept Ugnsbakade tomater indian style

tomater

De kryddade tomatskivorna innan de sätts in i ugnen.

8-10 st stora tomater

2 msk garam masala

0,5 dl farin socker

1 msk havssalt

1 st citron/ limefrukt

Gör så här:

1) Skär varje tomat i 3 stycken tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

2) Blanda ihop socker, salt och garam masala i en liten skål.

3) Droppa lite lime på varje tomatskiva. Pensla dem sedan med lite olja och strö över kryddblandningen. Skjuts in i ugnen! 150 grader i två timmar.

Receptet kommer ur den indiska kokboken Lätt och gott från Indien av Telegin och Tennek.

Vad tyckte du om detta!? Kommentera