Indisk kokbok av Ove Pihl – Indiska kokböcker
februari 14, 2013 i Indisk kokbok
INDISK KOKBOK
Ta en titt på alla mina indiska kokböcker!
Indiska kokboken – lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder
Då var det dags att tipsa om den första indiska kokboken! Det finns många indiska kokböcker på svenska. Den här såldes på Indiska Magasinet i början av 2000-talet och är en av de mer välkända.
Titel: Indiska kokboken – lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder
Författare: Ove Pihl
Förlag: Page One Publishing, 1998, ISBN: 91-7125-015-8
Antal sidor: 96
Kokboken inleds med en beskrivning av indisk matkultur och kryddor. Recepten är relativt enkla och lätta att följa. Ingredienserna är anpassade efter vad som finns att köpa i Sverige. Rätterna är både vegetariska och icke-vegetariska med kött, kyckling och fisk. Recepten presenteras ett på varje sida tillsammans med en stor bild av den färdiga anrättningen. Boken är i stort format 30×35 cm.
Flera av mina favoritrecept kommer från den här indiska kokboken. Den är fin att titta i med bilder på varje uppslag. Jag minns att jag tyckte att recepten var krångliga när jag började laga indisk mat, men det upplever jag inte längre. Jag förenklar dock gärna tillvägagångssätten ytterligare och har gärna i dubbelt så mycket kryddor som det står, med undantag av chilipulver. På det hela taget en enkel, bra, allsidig indisk kokbok, anpassad för svenska kockar.
Recept ur denna kokbok: Gult kryddris – Peelay chaval, Linsgryta med gröna linser
Indiska kokboken såldes av Indiska Magasinet och adlibris och finns idag bara att köpa begagnad.
[…] Ris är ett naturligt tillbehör till indisk mat. Man kan lätt smaksätta riset så att det blir både godare och vackrare. Jag tycker att detta gula kryddris passar till de flesta indiska rätter och även kan ätas som en rätt i sig. Receptet är omgjort men baserar sig på ett recept ur Ove Pihls ”Indiska kokboken”. […]
[…] Det finns oräkneligt med recept på indisk linsgryta, men det här är min favorit när det kommer till gröna linser. Receptet är taget ur Indiska kokboken av Ove Pihl. […]