Snabblagat indiskt – Indisk kokbok

april 6, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

Snabblagat indiskt av Monisha Bharadwaj

Snabblagat indiskt är en trevlig indisk kokbok med många slags olika recept!

snabblagat indiskt

Snabblagat indiskt av Monisha Bharadwaj

Titel: Snabblagat indiskt

Författare: Monisha Bharadwaj

Förlag: B. Wahlströms, 2002, ISBN: 91-32-32934-2

Antal sidor: 160

Det är roligt att den här indiska kokboken är skriven av en indier. Det gör att recepten inte anpassats alltför mycket efter västerlänningen. Man bjuds på nya smakkombinationer och kan få jaga en del ovanliga ingredienser, även om författaren oftast föreslår mer lättillgängliga substitut.

I kokboken finns recept på både vegetariska rätter och kött.

snabblagat indiskt

Innehåll i Snabblagat indiskt

Många bilder och mycket färg gör boken trevlig att titta i. Ett ovanligt och roligt inslag är att författaren ägnar ett kapitel åt indiska högtider och föreslår festmenyer för t ex Holi och Diwali.

När jag lagat mat ur ”Snabblagat indiskt” har jag vid flera tillfällen undrat om tryckfelsnissen varit framme eller om översättaren har översatt vissa måttenheter fel. I ett recept t ex, så ska saften från en riven medelstor gul lök räcka som vätska för att få en rinnande smet där det ingår 3,5 dl kikärtsmjöl. Det fungerade inte för mig.

Jag har fastnat för sallader och chutneys i den här indiska kokboken. De är fräscha och enkla och håller vad de lovar. Varmrätterna tycker jag inte, trots bokens titel, är mer snabblagade än recept man hittar i vilken kokbok som helst.

Recept jag lagat ur denna kokbok: Kikärtssallad med paprika och färsk koriander, Indisk kryddig fruktsallad. Gröna ärtor med spiskummin och kokos.

Ta gärna en titt på förteckningen över alla mina indiska kokböcker!

Den här boken är slut hos förlaget men har funnits hos Bokus. Försök få tag på den begagnad.