Sallad med gurka och ananas – Gurk- och ananassallad – Pineapple cucumber salad

Recept

gurka sallad

Gurk- och ananassallad indian style!

Gurk- och ananassallad

Den här lilla enkla salladen brukar uppskattas av de flesta. Gurka och ananas passar väldigt bra ihop, både när det gäller smak och textur. Det blir fräscht och somrigt. Att receptet innehåller burkananas gör det extra smidigt.

Jag ångrar lite att jag tog gul lök och inte röd. Jag tror att det hade blivit ännu godare. Det ska vara en färsk grön chili i också, alternativt grön paprika, men det hoppade jag över. Jag skalade heller inte gurkan som det står att man ska göra i originalreceptet.

Det här är en klockren sallad med både välbekanta och exotiska smaker som passar bra till all indisk mat. Prova så får du se!

Recept Sallad med ananas och gurka

1 gurka

1 burk konserverad ananas (spara spadet)

1 liten finhackad lök

1 grön chilifrukt (alternativt finhackad grön paprika)

1 nypa salt

Gör så här:

1) Hacka gurkan i tärningar ca 1 x 1 cm. Dela ananasringarna i 1 cm stora bitar (om du nu inte köpt ananas i bitar). Blanda gurka och ananas med lite spad/sockerlag ur konservburken.

2) Blanda gurka och ananas med finhackad lök och chili/ paprika. Strö över salt.

3) Kyl salladen!

I kokboken ”Det indiska köket” (1992) som receptet är taget ur, föreslår man att salladen serveras tillsammans med ris och curry eller pilaff.

Vad tyckte du om detta!? Kommentera