Om mig

Om mig som bloggar om indisk mat

Jag är en glad amatörkock som varit i Indien ett flertal gånger och även fördjupat mig i indisk kulturhistoria. Indien tog mig med storm och jag kan inte sluta att fascineras och inspireras av allt som har med Indien att göra. Jag bor tillsammans med min familj  i en förort till Stockholm. Det är såklart min familj som oftast äter den mat jag lagar och de refereras därför till som ”testpanelen”. Ibland smyger det sig också in någon vän eller släkting.

Jag lagar inte indisk mat efter konstens alla regler utan tenderar att förenkla recept och hoppa över moment jag inte upplever gör någon större skillnad för slutresultatet. Många indiska kockar och matmödrar skulle nog sätta i halsen om de såg hur det går till i mitt kök ;). Min intention är att presentera recept som är så okomplicerade som möjligt. Man ska få lust att laga mat när man tittar på recepten – inte bli trött!

Jag har fastnat för indisk mat för att det är så GOTT och roligt att laga och jag klarar mig inte utan den! I mitt kök lagas bara vegetarisk indisk mat. Mycket av den indiska husmanskosten är vegetarisk och den utgör en oändlig källa till inspiration och variation för vegetarianer världen över.

Är du ute efter en bra indisk kokbok? Titta här bland mina indiska kokböcker! Eller ta en titt bland mina indiska recept eller läs mer om indisk mat och lagaindiskmat.se här.

Med vänliga hälsningar

Sofia

Dörrpost i Udaipur (Rajasthan) 2010

Dörrpost i Udaipur (Rajasthan) 2010

17 tankar om “Om mig

 1. white cloud skriver:

  Hej,
  Har aldrig riktigt gillat indisk mat så mycket, trots att jag varit i landet ett antal gånger, utan har föredragit thailändskt, kinesiskt, koreanskt eller japanskt om jag har fått välja. Sedan jag av en händelse snubblade över ett av dina recept har jag dock börjat att (försiktigt) laga lite mer indisk mat hemma i köket och det har varit en succé! Att ersätta paneer med halloumi hade jag aldrig kommit på själv t ex. Så nu ska jag testa lite fler av dina enkla och goda recept. Tack för inspirationen!! 🙂

 2. Karl skriver:

  Sökte på nätet efter lite snabba indiska recept och trillade in här. Bra sida! Jag har ingen erfarenhet av att laga indiskt så det här var verkligen en bra inspirationskälla.
  🙂

 3. Gabriella skriver:

  Har alltid varit sugen på att tillaga indiska maträtter efter att ha besökt Govindas restaurangen I Stockholmen men dock har oroat mig för hur jobbigt och ansträngande det kan vara…Hittade din blog av en slump och är glad att slumpen kom 😀
  Keep up the good work!

  • Sofia skriver:

   Vad roligt att höra! Det behöver inte vara så komplicerat att laga indisk mat som man kan tro! Tack för feedbacken och lycka till!:-)

 4. Camilla skriver:

  Jag gillar indisk mat, utan att någonsin varit i närheten av Indien, och har ibland försökt laga efter kokböcker med indisk mat, men i allmänhet tyckt att recepten känts onödigt komplicerade. I ’vanliga’ kokböcker har jag hittat ett och annat recept som jag gillat. Oftast blir det som med den mesta mat jag lagar, jag tittar eventuellt på ett recept och ändrar sedan på det mesta. Mina barn (halvvuxna) brukar pika mig för det, att jag aldrig följer recepten ordentligt. Fast de tar efter mig och det tycker jag är bra.
  Hur som helst, inspiration är alltid bra och det jag framförallt använder recept till är att få till kryddningen.
  Så det ska bli spännande att titta på dina recept. Jag skriver den här kommentaren utan att ha läst så mycket än. Råkade ramla in här för att någon talade om svart salt, vilket jag aldrig hört talas om tidigare, och här fanns en förklaring.

 5. Susanne Ågårde skriver:

  Hej Sofia! Var inhandlar du dina kryddor ? Mvh Susanne

  • Sofia skriver:

   Hej! Oftast på Ica eller Konsum, men även i affärer specialiserade på utländska livsmedel från Asien eller Mellanöstern. Lycka till!

 6. Zarina skriver:

  Hej Sofia!
  Gjorde Shrikand idag. Gud va gott det var!
  Tack för ett bra efterättsrecept 🙂

 7. Miranda skriver:

  Jag vill bara säga att jag verkligen uppskattar din receptsamling här på din sida! Tack för inspirationen!

 8. Tack för fina recept. Det har funkat jättebra att laga.

  Vänligen Shrikant Ward

 9. Ulrika skriver:

  Vilken fantastisk blogg! Så glad jag är att jag hittade hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.