Om lagaindiskmat.se

Laga indisk mat . se

Indien slog mig med häpnad och jag kan inte sluta att fascineras och inspireras av allt som har med  Indien att göra. Genom att äta och laga indisk mat hemma, får jag och min familj ofta uppleva alla underbara smaker och dofter som tillhör det indiska köket.

”Laga indisk mat” startades samma dag min dotter började på förskolan, för att jag skulle få något annat att fästa tankarna vid. Jag försöker att uppdatera bloggen regelbundet, men det lyckas inte alltid. Jag planerar dock att fylla på receptarkiven under en lång tid framöver.

Det är inte svårt att laga indisk mat hemma! Min intention är att presentera enkla och förenklade, indiska eller indisk-inspirerade recept, som alla kan laga. Det enda man kan behöva göra om man vill börja laga indiskt är att investera i lite nya kryddor och kryddblandningar, vilka ofta men inte alltid, finns att köpa i vanliga livsmedelsaffärer. 

Jag tycker om mat med mycket smak och lite sting och har gärna i extra av alla kryddor. Rätterna som tillagas i mitt kök är vegetariska. En stor del av den indiska husmanskosten är också vegetarisk, vilket gör indisk matlagning till en dröm för vegetarianer. Variationen och inspirationen är oändlig.  Jag hoppas att Du här ska finna inspiration att laga indisk vegetarisk mat!

Lite statistik

”Laga indisk mat” är en personlig blogg och startades i februari 2013. (Vill du läsa mer om mig som bloggar, titta här!) Inlägg med recept på indisk mat, varvas med information om kryddor, högtider, indiskt bordsskick mm.

Per dagens datum 2014-01-29, visas bloggen nästan 3000 ggr per dygn och har ca 800 unika besökare per dag (enligt wordpress statistics plug in). Sammanlagt har bloggen visats 200 000 ggr. Sedan en tid tillbaka är ”Laga indisk mat” en av de tre mest populära vegetariska bloggarna på ”Veggietoppen”, som listar Skandinaviens vegan- och vegetariansidor. Kul! 🙂

Bilderna

99 procent av bilderna på bloggen är mina egna. Alla bilder på mat i samband med recepten har jag tagit själv. Lika så de i bildspelet. Vill du använda dem så fråga gärna först! När jag skriver inlägg om t ex kryddor eller högtider händer det att jag tar bilder från Internet.

 

laga indisk mat

Palak panir och panir buttermasala i Hyderabad

6 tankar om “Om lagaindiskmat.se

 1. Ingrid Marongiu skriver:

  Hej. Ett tips: då gurkmeja ej är lösligt i vatten ska man alltid fräsa det med svartpeppar för att bättre tas upp av kroppen. Bra mot Allzheimer, för lederna, mm…

 2. Lena Jacobsspn skriver:

  Hej!
  Jag undrar hur många portioner recepten är avsedda för?
  MVH Lena

 3. Petter Barrling skriver:

  Men du… Detta är ju en helt fantastik sida! Tänk att det dröjde fram till januari 2015 tills jag hittade den. Men jättehärlig! Ikväll ska jag göra Chapati! TACK!/Petter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.