Lätt och gott från Indien – Indisk kokbok av Marie LouiseTelegin & Jan Tennek

Indisk kokbok

Lätt och gott från Indien

Den här är en indisk kokbok från 1999 med 42 stycken recept. Här finns riktiga guldkorn att hämta!

Titel: Lätt och gott från Indien

indisk kokbok

Lätt och gott från Indien!

Författare: Marie Louise Telegin och Jan Tennek

Förlag: ICA bokörlag, 1999. ISBN: 91 534 1975 1

I den här indiska kokboken finns vegetariska recept, så väl som recept med fisk, fågel och kött. Kryddblandningar, smårätter, bröd och desserter står också att finna. Recepten är enkla i utförandet, men trots detta har det hänt att jag misslyckats.

Kokboken inleds med ett förord från författaren, men annars bjuds det inte på så mycket kuriosa. Vi får dock veta att författarinnan har inspirerats av sina vänners indiska hembiträde Rehanna. Rehannas recept är återkommande i kokboken.

indisk kokbok

Innehåll i Lätt och gott från Indien!

Kanske hade denna indiska kokbok passat mig bättre om jag varit köttätare. Jag har lite svårt att hitta vegetariska recept som inspirerar mig. Det finns dock flera undantag och recepten på ”Grönsaker från Gujarat” och ”Äppelhalwa” utgör riktiga guldkorn! Fotografierna som föreställer mat tycker jag är helt okej, men övriga bilder på konst och folkliv gör i min mening inte Indien rättvisa. De misslyckas med att spegla världens mest färgstarka och mångfacetterade land.

Recept som jag lagat ur kokboken Lätt och gott från Indien – Grönsaker från Gujarat, Ugnstorkade tomater.

Boken är slut på förlaget men verkar ganska lätt att få tag på begagnad.

indisk kokbok

Uppslag ur Lätt och gott från Indien!

Titta här för fler indiska kokböcker på svenska!

Vad tyckte du om detta!? Kommentera