Kulfi – indisk glass- Delikat indisk efterrätt!

Kulfi – superenkel indisk efterrätt

Kryddor att ha hemma till kulfi: rosvatten (alternativt kardemumma)

efterrätt, indisk glass, kulfi,

Kulfi – indisk glass

Så här fint såg det ut när vi skulle äta efterrätt på alla hjärtans dag i torsdags! Jag varken vispade eller kokade glassmeten innan jag hällde den i en hjärtformad pepparkaksform på en tallrik och ställde in i frysen.

Kulfi heter den här delikata indiska glassen som oftast smaksätts med pistagenötter och någon krydda. Dagen till ära valde jag rosenvatten som smaksättning, men t ex kardemumma eller kanel fungerar också utmärkt. Rosenvatten gör att glassen smakar lite annorlunda och väldigt indiskt. Det finns att köpa i asiatiska specialbutiker eller på nätet. Läs mer om rosenvatten!

Tänk på att glassen måste stå i frysen minst 5 – 6 timmar innan den är färdig att avnjutas. Den ska gärna tina lite innan den serveras.

Enklare och godare än så här kan det inte bli!

Recept Kulfi – indisk glass

Kulfi - indisk glass

Passande efterrätt på alla hjärtans dag!

1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)

2 dl grädde

1 dl mjölk

0,5 dl pistagenötter

2 tsk rosenvatten (och/eller 1 tsk kardemumma)

Gör så här:

1) Hacka pistagenötterna och stöt dem gärna lite i en mortel.

2) Blanda ihop alla ingredienser väl i en bunke och häll över smeten i en fint formad skål eller form.

3) Låt stå i frysen ca 6 timmar! (Spola lite varmt vatten på botten av skålen om glassen inte lossnar när du ska stjälpa upp den).

Klart!

Receptet jag utgått från hittade jag här.

 

 

4 reaktion på “Kulfi – indisk glass- Delikat indisk efterrätt!

  1. Pingback: Kryddor - Rosenvatten - Laga indisk mat

  2. Pingback: Kulfi - enkel indisk glass med kardemumma, saffran och pistaschnötter

Vad tyckte du om detta!? Kommentera