Kryddig äggröra – ”Äggröra på hindi”

Recept

äggröra

Kryddor att ha hemma till indisk äggröra: chilipulver, koriander, spiskummin.

Äggröra masala

Om man vill ha indiskt även till frukost rekommenderar jag den här goda äggröran! Spiskummin, koriander och chili får igång smaklökarna. Lök och tomat gör den saftig.

I Indien blir man oftare serverad masala omelett än äggröra kanske, men jag tycker att det här smakar minst lika gott. Passar också bra som lunch.

Jag tog några matskedar grädde i äggsmeten för att det skulle bli extra krämigt, men det är inget som finns med i originalreceptet.

Recept Kryddig äggrora

äggröra

1 gul lök

1 – 2 krm chilipulver

2 krm spiskummin

1 krm koriander

6 ägg

(3 msk grädde)

2 tomater

salt

svartpeppar

Gör så här:

1) Finhacka lök och tomat. Fräs löken i smör tillsammans med kryddorna en liten stund.

2) Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med grädden och salt och peppar. (Om man inte ska ha grädde i kan äggen knäckas direkt i stekpannan istället.)

3) Tillsätt tomat till lökblandningen och sedan äggsmeten. Stek på medelvärme och rör om hela tiden. Ta av från plattan medan äggröran fortfarande är krämig.

Servera med rostat bröd och eventuellt några tomatskivor.

Den här äggröran går åt fort på vårt frukostbord!

David Batra kallar detta ”äggröra på hindi” i sin indiska kokbok.

Vad tyckte du om detta!? Kommentera