Kikärtssallad med paprika och koriander – Chana Rangeela

Recept

Kryddor som behövs till kikärtssallad: spiskummin, färsk koriander.

kikärtssallad

indisk kikärtssallad

Indisk kikärtssallad

I en indisk måltid ingår ofta en sallad som tillför färg, textur och fibrer. Denna kikärtssallad innehåller förutom kikärtor, paprika, lök, och färsk koriander. Ett enkelt tillbehör till en indisk middag som är mycket godare än den sallad man vanligtvis serveras på indiska restauranger i Sverige.

Dagen efter att jag ätit den här salladen till middag första gången, gick jag tillbaka till affären och köpte samma ingredienser en gång till, för att kunna göra den igen till lunch. En väldigt god kikärtssallad i all sin enkelhet. Det lilla sockret hjälper till att lyfta fram smaken i paprikan och löken och den färska koriandern är pricken över iet.

Jag har upptäckt att det nu finns torkade korianderblad på kryddburk precis som vilken annan örtkrydda som helst. Det duger bra som substitut för färsk koriander om man inte får tag på någon, även om det inte ger samma smakexplosion i munnen. Smaken på torkade korianderblad är mer lik de färska, än vad t ex torkad basilika är.

Recept indisk kikärtssallad

1 burk kikärtor

1 paprika (jag använde röd)

1 medelstor lök

1 tsk spiskummin

1 tsk socker

2 tsk olivolja

1 tsk citronsaft

1 msk korianderblad

Gör så här:

1) Finhacka lök, koriander och paprika.

2) Blanda alla ingredienser.

Serveras rumstempererad!

Receptet är taget ur kokboken ”Snabblagat indiskt” av Monisha Bharadwaj.

 

Vad tyckte du om detta!? Kommentera