Indisk vegetarisk mat – Indisk kokbok av Sumana Ray

juni 17, 2013 i Indisk kokbok, Vegetariskt

Indisk kokbok

Indisk vegetarisk mat av Sumana Ray

Det här är en fantastiskt fin indisk kokbok som har allt man kan önska sig när det kommer till vegetarisk mat!

vegetarisk mat indisk mat

Indisk vegetarisk mat av Sumana Ray!

Titel: Indisk vegetarisk mat – Den nya fyrfärgsguiden till utsökta och exotiska vegetariska rätter från det fjärran österlandet.

Författare: Sumana Ray

Förlag: Replik AB, 1998, ISBN: 3-8290-0936-4

Antal sidor: 128

Jag trivs väldigt bra med den här indiska vegetariska kokboken och tycker att den har allt man kan önska sig! Recepten har enkla instruktioner, få ingredienser och jag har utan undantag blivit nöjd med resultatet av matlagningen. Rätterna blir väldigt goda och smakar mycket indiskt. Kanske därför att det ingår lite speciella kryddor i många av recepten, t ex hing och amchoor, som man måste uppsöka en specialbutik för att hitta (kan dock bytas ut mot andra ”vanliga” ingredienser).

Uppslag ur "Indisk vegetarisk mat"!

Uppslag ur ”Indisk vegetarisk mat”!

På första sidan välkomnas vi av kokbokens indiska författarinna som ler mot oss iklädd en färggrann sari. På varje sida finns sedan färgfotografier som illustrerar samtliga vegetariska maträtter. Man får också ett antal indiska menyförsla till både festliga och informella luncher och middagar. Boken är i stort format. Recepten är uppdelade i olika kapitel vilket gör det lätt att hitta det man söker efter. Det finns många olika sorters recept på både tilltugg, bröd, sötsaker, baljfrukter och grönsaker. Här finns recept på klassisker som palak paneer och aloo gobi och mycket mer.

Jag tycker verkligen att det är roligt att laga mat ur den här boken och rekommenderar den varmt till alla som vill laga riktig indisk vegetarisk mat! En väldigt bra indisk kokbok på svenska helt enkelt!

Boken är slut på förlaget men går att få tag på begagnad.

Rätter jag lagat ur ”Indisk vegetarisk mat”: Kikärtscurry, Auberginecurry, ananaschutney, vitkål med ärtor.

Ta gärna en titt på min förteckning över indiska kokböcker på svenska!