Indisk matlagning av Anne Wilson – Indisk kokbok på svenska

september 5, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

Indisk matlagning av Anne Wilson

En liten allsidig kokbok med matlagningsinstruktioner i bilder. Perfekt för nybörjaren!

indisk matlagning

Indisk kokbok på svenska!

Titel: Indisk matlagning

Författare: Anne Wilson

Bokförlag: Könemann, 1997. ISBN: 3-89508-728-9

Antal sidor: 64

Den här lilla indiska kokboken bjuder både på vegetariska och ickevegetariska recept. Allt som allt finns det drygt tio vegetariska recept, av trettio möjliga. Rätterna graderas efter hur komplicerade de är att tillaga. Författaren tipsar om olika knep vid indisk matlagning och föreslår alternativ till ingredienser som kan vara svårare att hitta. Boken, som snarare liknar ett häfte, innehåller allt från förrätter till efterrätter. Alla maträtter presenteras i fotografier.

På en sida längst bak i boken hittar man information om ovanliga ingredienser och förklaringar av okända begrepp relaterade till indisk mat, men annars saknas material och kuriosa om Indien, kokbokens författarinna och bokens tillkomst.

indisk matlagning

Steg för steg instruktioner för matlagningen!

Jag tycker att tillagningen i den här kokboken är enkel och lätt att följa. De utförliga matlagningsinstruktionerna kompletteras med bilder där läsaren kan se de olika stegen i tillredningen (se bild). Detta gör kokboken väldigt nybörjarvänlig. I baksidetexten kallas boken också ”en steg-för steg-inledning till indisk matlagning”. Jag har varit nöjd med samtliga rätter jag lagat ur den här kokboken. titta t ex på mustigt linsris eller kryddig kikärtsgryta!

Boken finns bara att få tag på begagnad!

Ta gärna en titt på andra indiska kokböcker på svenska!