Indisk mat – Indisk kokbok av Madhur Jaffrey

september 11, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

Indisk mat av Madhur Jaffrey

Det här är en heltäckande och gedigen indisk kokbok av ett av Indiens matproffs!

Indisk mat av Madhur Jaffrey!

Indisk mat av Madhur Jaffrey!

Titel: Indisk mat

Författare: Madhur Jaffrey

Förlag: Bokförlaget Alba, 1986, ISBN: 91 7458 782

Antal sidor: 197

Den här indiska kokboken innehåller över hundra indiska recept på allt från kött, fisk, och grönsaker, till efterrätter och bröd. Recepten är anpassade för västerländska kök och det är lätt att följa anvisningarna. Lite speciellt och väldigt positivt, är att författarinnan för varje recept ger utförliga serveringsförslag där hon hänvisar till andra recept i boken. Det gör det enkelt att veta hur man ska kombinera såser med olika slags ris och chutneys, vilket annars inte är så lätt. Boken saknar i stort sett bilder, men känns ändå levande på grund av de enkla svartvita skisser som återfinns titt som tätt.

Författarinnan ger en uttömmande och personlig presentation av sig själv och i följande kapitel redogörs för kryddor, tillagningsmetoder och menyer samt bordsskick. Detta ger läsaren en introduktion till det indiska köket som inspirerar och ger mersmak.

Författarinnan Madhur Jaffrey (se bild) är en internationell auktoritet på indisk mat. Hon föddes i Delhi, men växte upp i Storbritannien där hon gjorde succé som skådespelerska. Jaffrey har haft matlagningsprogram i TV och givit ut många populära böcker om indisk mat. Hon ses av många som den som introducerade västvärlden för det indiska köket.

Jag känner mig alltid trygg när jag använder den här indiska kokboken. Det blir alltid gott och det är aldrig för komplicerat. Recept som jag provat ur den här boken: Morotssallad från Gujarat, Chapati – indiskt bröd, Valnötsraita, Smörris.

indisk mat

Madhur Jaffrey – Författarinnan till Indisk mat!