Gröna ärtor med spiskummin och kokos – Indian style
april 7, 2013 i Tillbehör, Vegetariskt
Recept
Kryddor som behövs till gröna ärtor med kokos och spiskummin: Spiskumminfrö
Gröna ärtor med spiskummin och kokos – Vatana usal
Den här milda, lite speciella sidorätten går hem även hos min 1,5-åring. Kokosflingorna ger en söt och exotisk touch åt de annars så vardagliga gröna ärtorna. Spiskummin får det att smaka indiskt. Ett uppskattat och enkelt sätt att piffa upp gröna ärtor på!
Jag brukar servera dessa gröna ärtor tillsammans med andra vegetariska sidorätter eller sallader. T ex indisk kikärtssallad och kryddig fruktsallad.
Det är kanske inte alla som har spiskumminfrö hemma. Tyvärr tror jag inte att det blir samma sak att byta ut spiskumminfrö mot mald spiskummin, men det kan ju bli gott ändå!
En wokpanna fungerar bäst när man lagar detta.
Recept Gröna ärtor med kokos och spiskummin
2 msk olja
1 tsk spiskumminfrö
300 g frysta gröna ärtor
1 nypa socker
salt efter behag
3 msk kokosflingor
Gör så här:
1) Hetta upp olja i en wokpanna och häll i spiskumminfrön.
2) När fröna börjar mörkna lite och dofta – Tillsätt ärtorna och rör om.
3) Späd med lite vatten och tillsätt sedan socker och salt. Låt ärtorna koka utan lock tills de är genomkokta.
4) Ta pannan från värmen och rör ner kokosflingorna. Servera omgående!
Det här receptet är taget ur den indiska kokboken Snabblagat indiskt, av Monisha Bharawaj.
Kommentarer