Gräddkokt broccoli – Indisk vegetarisk gryta med broccoli

Recept

Gräddkokt broccoli

Här kommer ännu en vedisk vegetarisk indisk rätt ur Klangerstedts kokbok.. Den här rätten är lätt att laga och smakar distinkt indiskt. Vissa av kryddorna utgörs av frön som man vanligtvis inte har hemma. Det går att byta ut dem mot malda kryddor, alla utom senapsfröna. Dem får man i så fall hoppa över. Om du har färsk broccoli liggande i kylskåpet som ska till att gulna, tveka inte att prova den här rätten! Grädden gör maträtten mättande och får fram de fina smakerna från kryddorna.

broccoli

gräddkokt broccoli på vediskt vis

Recept gräddkokt broccoli

2 st broccoliknippen

1 msk olja

1 dl vatten

2,5 dl grädde

0,5 tsk bruna senapsfrön

(0,5 tsk korianderfrön valfritt)

0,5 tsk svartpeppar

1 tsk bockhornsklöver eller koriander

1 krm gurkmeja

1 krm hing (alternativt en klyfta vitlök)

salt

Gör så här:

1) Hetta upp olja i en kastrull och lägg i senapsfrön (och eventuellt korianderfrön). När dessa börjat poppa tillsätt bockhornsklöver/koriander, hing/vitlök, gurkmeja och efter någon minut broccoli.

2) Fräs broccolin någon minut och tillsätt sedan vatten och lägg på ett lock.

3) När vattnet kokat bort tillsätt grädden och låt koka utan lock tills grädden tjocknat. Salta och peppra. Servera snarast!

 

 

En reaktion på “Gräddkokt broccoli – Indisk vegetarisk gryta med broccoli

  1. Pingback: Indisk kokbok - vegetarisk - Vediska läckerheter

Vad tyckte du om detta!? Kommentera