Gräddkokt broccoli – Indisk vegetarisk gryta med broccoli
mars 16, 2013 i Ayurvedisk, Vegetariskt
Recept
Gräddkokt broccoli
Här kommer ännu en vedisk vegetarisk indisk rätt ur Klangerstedts kokbok.. Den här rätten är lätt att laga och smakar distinkt indiskt. Vissa av kryddorna utgörs av frön som man vanligtvis inte har hemma. Det går att byta ut dem mot malda kryddor, alla utom senapsfröna. Dem får man i så fall hoppa över. Om du har färsk broccoli liggande i kylskåpet som ska till att gulna, tveka inte att prova den här rätten! Grädden gör maträtten mättande och får fram de fina smakerna från kryddorna.
Recept gräddkokt broccoli
2 st broccoliknippen
1 msk olja
1 dl vatten
2,5 dl grädde
0,5 tsk bruna senapsfrön
(0,5 tsk korianderfrön valfritt)
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk bockhornsklöver eller koriander
1 krm gurkmeja
1 krm hing (alternativt en klyfta vitlök)
salt
Gör så här:
1) Hetta upp olja i en kastrull och lägg i senapsfrön (och eventuellt korianderfrön). När dessa börjat poppa tillsätt bockhornsklöver/koriander, hing/vitlök, gurkmeja och efter någon minut broccoli.
2) Fräs broccolin någon minut och tillsätt sedan vatten och lägg på ett lock.
3) När vattnet kokat bort tillsätt grädden och låt koka utan lock tills grädden tjocknat. Salta och peppra. Servera snarast!
[…] ur denna kokbok som jag lagat: Rödbets-kofta i gräddfilsås och Gräddkokt broccoli. Läs om fler indiska kokböcker […]