Det indiska köket – Indisk kokbok av Sarah Matthews

september 23, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

Det indiska köket av Sarah Matthews

”Det indiska köket” är en fin kokbok med många intressanta recept på både välkända och mindre kända indiska rätter!

indiska köket

Det indiska kök

Titel: Det indiska köket

Författare: Sara Matthews

Förlag: Alhambra Förlag AB, 1992. ISBN: 91 87680 24 6

Antal sidor: 96

Den här kokboken ser kanske inte så mycket ut för världen, men den slutar inte att inspirera mig med sina intressanta, indiska rätter. Med intressanta menar jag att recepten i den här boken är tilltalande, klassiskt indiska men ändå inte standard. Ingredienslistorna är inte skrämmande långa eller obekanta och vid tillagningen behöver man inte röra sig utanför sin komfortzon. Varje gång jag bläddrar i ”Det indiska köket” hittar jag något nytt jag vill laga.

 Boken inleds med några sidor om kryddor och basvaror. Kapitlen om bröd och risrätter är väldigt bra och heltäckande. Jag gillar också efterrätterna. Även ett gediget kapitel om fisk och skaldjur står att finna för den som vill lära sig laga indiska fiskrätter. Stora färgbilder pryder uppslagen och boken innehåller ett stort antal recept, flera på varje sida.

”Det indiska köket” är en översättning av en engelsk kokbok med namnet ”The best of indian cooking”. Den ingår i förlaget Alhambras gastronomiska serie. Författaren till den här kokboken ger sig dock inte till känna. Efter en trevlig och välkomnande inledning känns det nästan lite mystiskt. Det tog ett tag innan jag förstod att Sarah Matthews, som omnämns som författare till en kokbok man lånat recept ur, även står för den här kokboken.

Recept jag lagat ur denna kokbok: Äggcurry, äggcurry Madras, Tomatris, Gurk- och ananassallad.

det indiska köket

Uppslag ur ”Det indiska köket”!