Indisk kokbok av Diane Seed – De bästa indiska recepten

juni 1, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

De bästa indiska recepten av Diane seed

indisk kokbok

Indisk okbok på svenska!

Det här är en bred indisk kokbok med personlig prägel!

Titel: De bästa indiska recepten

Författare: Seed, Diane

Förlag: Bokförlaget Forum, 1994. ISBN: 91-37-10512-4

Antal sidor: 126

Till en början störde jag mig på att det inte fanns några fotografier i den här indiska kokboken. De färgglada skisserna av människor, grytor och ingredienser föreföll mig ovidkommande. Efter ett tag började jag dock uppskatta teckningarna som präglar och utmärker kokboken. Även om de inte är särskilt indiska och sällan föreställer maträtten man är på väg att laga, är de trevliga och gör boken speciell.

indisk kokbok

Vackert uppslag ur ”De bästa indiska recepten” av Diane Seed.

Den här indiska kokboken innehåller en stor mängd recept. En vegetarian kan hitta mycket intressant, likaså en köttätare. Recepten är relativt enkla, men innehåller ibland en stor mängd ingredienser. Läsaren bjuds på kuriosa och information om Indien, där författarens personliga erfarenheter knyts ihop med fakta.indisk mat mars 033

indisk kokbok

Innehåll i ”De bästa indiska recepten”!

Det här är nog inte den bok jag skulle köpa som den första indiska kokboken i bokhyllan. Kanske därför att jag tycker att recepten är lite atypiska. Klassiska maträtter som t ex palak paneer, malai kofta och paneer buttermasala saknas. Ska man laga indisk mat för första gången kan jag tänka mig att man vill laga rätter som man kan beställa på en indisk restaurang i Sverige. För den som letar efter nya uppslag till sin indiska meny är kokboken dock utmärkt. Vad sägs t ex om sötmajscurry, mangold med mungbönor eller fylld pumpa?

Om man inte har något emot att illustrationerna tar plats på fotografiernas bekostnad, är det här en fin indisk kokbok på svenska. Det finns många recept som jag gärna skulle vilja laga, men ännu inte hunnit med.

Recept jag lagat ur denna kokbok: Koriander- och myntachutney, Valnötschutney, Ris med mynta och kokos.

Boken finns endast att köpa begagnad.