David Batras inte så tråkiga indiska mat – Indisk kokbok
mars 26, 2013 i Indisk kokbok
Indisk kokbok
David Batras inte så tråkiga indiska mat
David Batra är en av Sveriges mest uppskattade ståuppkomiker. Vad alla kanske inte vet är att han också har ett brinnande intresse för matlagning och speciellt indisk sådan. Hans kokbok är mycket personlig och skildrar ett modernt Indien. ”David Batras inte så tråkiga indiska mat” är en gedigen indisk kokbok med många recept och rolig kuriosa. Senaste tillskottet i samlingen av indiska kokböcker.
Titel: David Batras inte så tråkiga indiska mat
Författare: David Batra
Förlag: Walter and books, 2012. ISBN: 978-91-978599-3-6
Antal sidor: 192
Batras kokbok skiljer sig från många andra genom att skildra Indien där landet är just nu, i en explosionsartad utveckling och modernisering. Så väl fotografier som texter visar oss en annan bild än den av det shablonartade mystiska landet i öst.
Det är också roligt att få lära känna människan David Batra bättre. Han bjuder på sig själv och använder sitt indiska ursprung för att ge insikt i indiska seder och bruk, samtidigt som han ser på företeelser ur svenska ögon. Han får ofta användning av sin begåvning för komik och det är ibland svårt att hålla sig för skratt när man läser de personliga berättelser som inleder kapitlen.
David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av goda och enkla rätter för hela familjen. Nästan varje recept har en egen historia och sin speciella plats i Batras släktträd. De är enkla och lätta att följa och råvarorna kan köpas i vanliga svenska livsmedelsaffärer. Kokboken innehåller många olika slags recept på t ex fisk, bröd och vegetariskt. Vissa recept hade jag för min del kunnat vara utan eftersom de inte förefaller mig speciellt indiska, utan mer svenska, men jag kan tänka mig att de går hem hos många andra!
Recept jag lagat ur denna kokbok: Indisk gryta med ärtor och ost/ tofukuber – mutter paneer, Linsgryta – klassisk dal.
En fin och rolig indisk kokbok att läsa i och laga mat ur helt enkelt! Boken ges förresten ut av Leila Lindholms förlag. Skynda och köp kokboken på adlibris t ex!
[…] recept på Muttar paneer eller Peas´n cheese som David Batra kallar det i sin indiska kokbok ”David Batras inte så tråkiga indiska mat”. Få ingredienser ger en enkel men smakrik variant av den här indiska klassikern. Frysta ärtor […]
[…] te sig som rena ”baklängesmiddagar”, för att citera David Batra i hans kokbok ”David Batras inte så tråkiga indiska mat”. Hur man uppför sig och när man förväntas göra vad, skiljer sig […]
[…] här receptet kommer ur David Batras kokbok. Det innehåller få kryddor, vilket gör det enkelt att laga. Jag tycker om den framträdande […]
Jättekul att läsa om nån som har ännu fler indiska kokböcker än jag själv. Du frågade efter fler, och jag såg inte att World food café var med. I den ingår många indiska recept som är riktigt bra. Tyvärr med felöversättningar kring kummin, men det verkar oundvikligt.
Tack för tipset! Kul att du delar min passion för indisk matlagning. Ja min erfarenhet är att spiskummin förväxlas med kummin i översättning. Det ska oftast vara spiskummin enligt min erfarenhet.Eller vad säger du? Men det blir inte så illa med kummin heller☺