David Batras inte så tråkiga indiska mat – Indisk kokbok

mars 26, 2013 i Indisk kokbok

Indisk kokbok

David Batras inte så tråkiga indiska mat

David Batra är en av Sveriges mest uppskattade ståuppkomiker. Vad alla kanske inte vet är att han också har ett brinnande intresse för matlagning och speciellt indisk sådan. Hans kokbok är mycket personlig och skildrar ett modernt Indien. ”David Batras inte så tråkiga indiska mat” är en gedigen indisk kokbok med många recept och rolig kuriosa. Senaste tillskottet i samlingen av indiska kokböcker.

indisk kokbok

David Batras indiska kokbok

Titel: David Batras inte så tråkiga indiska mat

Författare: David Batra

Förlag: Walter and books, 2012. ISBN: 978-91-978599-3-6

Antal sidor: 192

Batras kokbok skiljer sig från många andra genom att skildra Indien där landet är just nu, i en explosionsartad utveckling och modernisering. Så väl fotografier som texter visar oss en annan bild än den av det shablonartade mystiska landet i öst.

Det är också roligt att få lära känna människan David Batra bättre. Han bjuder på sig själv och använder sitt indiska ursprung för att ge insikt i indiska seder och bruk, samtidigt som han ser på företeelser ur svenska ögon. Han får ofta användning av sin begåvning för komik och det är ibland svårt att hålla sig för skratt när man läser de personliga berättelser som inleder kapitlen.

indisk kokbok

Uppslag ur Batras kokbok!

David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av goda och enkla rätter för hela familjen. Nästan varje recept har en egen historia och sin speciella plats i Batras släktträd. De är enkla och lätta att följa och råvarorna kan köpas i vanliga svenska livsmedelsaffärer. Kokboken innehåller många olika slags recept på t ex fisk, bröd och vegetariskt. Vissa recept hade jag för min del kunnat vara utan eftersom de inte förefaller mig speciellt indiska, utan mer svenska, men jag kan tänka mig att de går hem hos många andra!

Recept jag lagat ur denna kokbok: Indisk gryta med ärtor och ost/ tofukuber – mutter paneer, Linsgryta – klassisk dal.

En fin och rolig indisk kokbok att läsa i och laga mat ur helt enkelt! Boken ges förresten ut av Leila Lindholms förlag. Skynda och köp kokboken på adlibris t ex!

indisk kokbok

Receptregister