Därför smakar mammas mat alltid godast!

augusti 18, 2013 i Okategoriserade, Visste du att...

mammas mat

Kunskapens Gudinna Sarasvati

MAMMAS MAT ÄR GODAST

Medvetandet påverkar maten

Visste du att det inom hinduismen finns tankar om att kocken påverkar maten genom sitt medvetande? I vedaböckerna, vilka är heliga skrifter inom hinduismen och grundläggande för hinduisk filosofi, framförs tanken att kockens medvetande överförs till och påverkar maten han eller hon tillagar. Detta gjorde att man förr ställde mycket höga krav på kockarna i de vediska templen. Dessa var oftast präster (brahminer) vilkas andligt upplyfta medvetande, kärlek och hängivenhet gjorde dem lämpade att tillaga maten.

De ”medvetandevibrationer” som maten kommer att präglas av, påverkar enligt denna tanke såklart även medvetandet hos den som äter. Jag antar att detta är orsaken till att det är vanligt att religiösa organisationer med rötter i Indien, missionerar genom restauranger.

En måltid som lagats med ett närvarande och kärleksfullt sinne blir också godare och ger en mer tillfredsställande ätupplevelse enligt detta sätt att se det. Det kan nog de flesta skriva under på. Halvfabrikat och färdigmat som tillverkats av robotar i stora fabriker, kan ju inte mäta sig med hemlagat. Och ingenting kommer ju i närheten av mammas mat, eller hur?! 😉