Dall med indiska kryddor- Ayurvedisk linsrätt med färsk koriander

Recept

 ayurvedisk linsrätt

Kryddiga ayurvediska linser!

Kryddiga linser – Dall med indiska kryddor – Ayurvedisk linsrätt

Dall med indiska kryddor kallas den här rätten i ”Ayurvedisk vegetarisk kokbok” av Cecilia Kjerrulf. Det är ännu en ayurvedisk rätt där jag bytt ut mungbönor mot gröna linser (se även Gröna linser med kryddpeppar och citron). De indiska kryddor det är frågan om är ingefära, bockhornsklöver (kan uteslutas) och spiskummin. Snåla inte på den färska koriandern som rörs i mot slutet.

Här är det inte frågan om krämiga såser eller gräddiga och mastiga tillbehör. Smakerna är enkla och antalet ingredienser sparsamt. Receptet är avsett för två stycken personer, men jag tycker att det är lite snålt tilltaget. Bockhornsklöver har en lite besk smak, som tillsammans med den färska koriandern, ger rätten karaktär. Har man inget behov av beska så går det lika bra att hoppa över bockhornsklövern.

Recept Kryddiga linser – Ayurvedisk linsrätt

1 dl gröna linser

1 msk smör

0,5 tsk gurkmeja

1 nypa bockhornsklöver

1 tsk spiskummin

0,5 tsk mald ingefära

1 knippe färsk koriander (ca en dl hackad koriander kanske)

Gör så här:

1) Koka de gröna linserna enligt instruktioner på förpackningen

2) Smält smöret och fräs kryddorna en kort stund, ca 30 sekunder.

3) Rör ner kryddfräset i linserna.

4) Finhacka den färska koriandern och rör ner den i linserna. Blanda ordentligt.

Servera med ris eller en sallad t ex! Smaklig måltid!

Vad tyckte du om detta!? Kommentera