Ärtor med mynta – Peas´n´mint mush

Recept

Ärtor med mynta – Peas´n´mint mush

Den här sidorätten hör nog inte till den mest traditionella indiska maten. Det är heller ingenting som David Batra påstår i sin kokbok ”David Batras inte så tråkiga indiska mat”, som receptet är taget ur. Peas´n´mint mush passar dock utmärkt till indisk mat och blir en vacker färgklick på tallriken. Ett utmärkt tillbehör om man vill dra ner på kolhydraterna lite.

Det är bara att ta ut gröna ärtor ur frysen, värma upp dem och köra dem i mixern tillsammans med övriga ingredienser. Jag har provat att använda citronsaft från flaska istället för färskpressad och tyckte att det fungerade bra.

Recept Gröna ärtor med mynta

gröna ärtor

Peas´n´mint mush – Ärtmos med mynta ur David Batras inte så tråkiga indiska mat”.

500 g frysta ärtor

0,5 kruka färsk mynta

saften av en halv citron

3 msk smör

salt

svartpeppar

Gör så här:

1) Värm ärtorna i mikron. Lägg i en smörklick och låt den smälta.

2) Lägg i myntan och mixa med mixerstav till en slät smet.

3) Smaka av med citron, salt och peppar.

Garnera gärna med myntablad och några hela ärtor. Servera som tillbehör till en torrare rätt eller i kombination med andra sallader. Ett fräscht och modernt tillbehör till indisk mat!

Vad tyckte du om detta!? Kommentera