Ananas chutney med senapsfrön/ Anaras ki chutney – Enkel indisk chutney

Recept

ananas

Smarrig ananaschutney!

Ananaschutney – Anaras ki chutney

Chutney är ett starkt, syltliknande tillbehör till indiska rätter. Den serveras i små mängder tillsammans med måltiden. Det finns både kokta och färska varianter. Oftast använder man frukt eller kryddväxter i tillagningen, men även grönsaker och nötter. Chutneyn ska stimulera aptiten och matsmältningen och innehåller därför alltid någon starkare krydda.

Det här är den godaste chutneyn som åstadkommits i mitt kök! Jag rekommenderar den varmt. Mums! Hade kunnat äta upp den på direkten. Enkel att tillreda var den också. De enda ingredienser man behöver är ananas på burk, maizena (jag tog sån man använder till såser) och senapsfrön. Egentligen skulle det vara krossad ananas men jag hade bara en burk med bitar som jag mosade med en gaffel så gott det gick under kokningen. Jag tillsatte även ananasspad, vilket inte stod i receptet.

Ananas och senapsfrö kan tyckas som en konstig smakkombination, men det blev jättegott. Salt ska det vara också, även det passar in.

Recept Anananas chutney – Anaras ki chutney

1 msk olja

1 tsk hela senapsfrön

340 g krossad avhälld ananas på burk (spara spadet!)

1 stor nypa salt

2 tsk maizena (eller så mycket det behövs)

Gör så här:

1) Hetta upp olja i en kastrull och häll i senapsfrön. Låt fräsa några sekunder.

2) Tillsätt den avrunna ananasen och saltet. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då. (Om du saknar vätska, tillsätt då spad i detta läge).

3) Rör i maizenan så att såsen tjocknar. Ta kastrullen av plattan och låt det svalna.

Receptet är taget ur den indiska kokboken ”Vegetarisk indisk mat” av Sumana Ray.

Vad tyckte du om detta!? Kommentera